Att välja hantverkare

Du har beslutat Dig för att renovera Ditt kök och står nu i begrepp att välja mellan de offerter Du har fått in från olika entreprenörer. Vilken hantverkare skall Du då välja?

Bild från Höganäs kakel

Genom att begära in offerter från olika entreprenörer kan Du jämföra hur lång tid arbetet uppskattas att ta, vad slutpriset blir samt hur arbetet kommer att utföras.

Det är viktigt att ta in offerter från flera olika entreprenörer och göra jämförelser innan Du bestämmer Dig.

Offertens innehåll
Det är också viktigt att Du är tydlig när Du gör en offertförfrågan. Det är svårt för en entreprenör att uppskatta ett pris när specifikationen inte är fullständig. Sen är det viktigt att offerterna är jämförbara. Det vill säga att enreprenörerna har med alla moment Du önskar i renoveringen i offerten. 

Du  skall vara mycket noggrann med att kontrollera vad som ingår i offerterna. En entreprenör som lämnar ett högre pris kanske har inkluderat allt arbete medans den andra entreprenören som är billigare inte har räknat in allt arbete i priset.  Ingår t.ex rivning av befintligt kök? Är elektriker och rörmokare med i priset eller tillkommer det? Hur arbetar entreprenören om det tillkommer ändringar under arbetets gång? Kostnader för detta?

Priser som lämnas till  Dig som konsument skall alltid vara inklusive moms. Det är också viktigt att kontrollera företaget noggrant, be om referenser.

När Du väl har bestämt Dig - se till att Ni har utförliga skriftliga avtal.
Och Du - Förskottsbetala aldrig!

Lycka till med Ditt val. Vill Du att vi hjälper Dig att räkna på en offert? Klicka här. Eller ring till oss 08-551 545 89.
Xpresskok